Կարևոր․ Բնական Մթերքներ որոնք սնուցում են վահանաձև գեղձը․ Մտածեք ձեր վահանաձև գեղձի մասին
Ձեր վահանաձև գեղձը առողջ կլինի, եթե ուտեք այս կերակուրները:
Որպես կանոն, մենք չենք մտածում վահանաձև գեղձի առողջության մասին, մինչև լուրջ խնդիրներ չհայտնվեն: Ահա թե ինչու շատ կարևոր է ուտել այս մթերքները:
Ամենից հաճախ նման խնդիրներ առաջանում են 40 տարեկանից բարձր կանանց շրջանում, բայց դա չի նշանակում, որ տղամարդիկ չեն կարող ունենալ վահանաձև գեղձի հիվանդություններ կամ ավելի փոքր տարիքի կանայք:
Վահանաձև գեղձը կարգավորելու ձեր մարմնին օգնելու համար խորհուրդ է տրվում ձեր սննդակարգում ներառել հետևյալ մթերքները.
Յոդը անհրաժեշտ է գեղձի համար.
Այս հանքանյութի առկայությունը խթանում և կարգավորում է թիրոքսինի արտադրությունը ՝ պահպանելով այն բավարար մակարդակի վրա և վերացնում է վահանաձև գեղձի հիվանդությունների զարգացումը: Յոդով հարուստ մթերքներից են.
Ձու, Թունա, Ծովամթերք, Քնջութի սերմեր, Բարձր մանրաթելային սնունդ
Մանրաթելերով հարուստ սնունդն անհրաժեշտ է քաշի կորստի համար, դրանք նաև բարելավում են արյան որակը և վերահսկում գլյուկոզի մակարդակը: Փորձեք օգտագործել հետևյալ ապրանքները.
Եգիպտացորեն, Տանձ, Ավոկադո, Վարսակ, Ոսպ, Լոբի, Շագանակագույն բրինձ, Բրոկկոլի, Խնձորները
Մարմինը ուժեղացնելու և գլյուկոզի մակարդակի բարձրացումից խուսափելու համար խորհուրդ է տրվում ուտել մսամթերք: Պետք է ուտել ՝ հավ, հնդկահավ, հորթի միս, նապաստակ և ծովային ձուկ:
Վիտամիններով հարուստ մթերքները պետք է ավելացվեն ձեր ամենօրյա սննդակարգին. Սնկերը, ցիտրուսային մրգերը, հացահատիկը, բրինձը, գարին, գետնանուշը և գարեջրի խմորիչը վիտամիններով հարուստ են և կօգնեն սնուցել մարմինը և ցանկացած պահպանում առողջությունը:
Ցինկի ընդունումը կենսական նշանակություն ունի
Ոլոռ, Գառան միս, Կոճապղպեղ, Ցորենի սերմ, Չորացրած մրգեր և ընկույզներ
Այս բոլոր ապրանքները պարունակում են մեծ քանակությամբ ցինկ, և դա հիանալի է թիրոքսինի արտադրությունը կարգավորելու համար: Փորձեք դրանք ամեն օր ուտել որպես ուտեստ կամ նախաճաշին: