Բովե՞լ, թե՞ ոչ. սննդաբանը բացատրել է, թե ինչ ձևով է ավելի լավ ուտել ընկուզեղենը

Միացրեք մեզ Youtube-ում

Ամեն երկրորդ մարդ հավանաբար գիտի ընկույզի և սերմերի օգտակարության մասին։ Բայց միևնույն ժամանակ միայն քչերն են գիտակցում, որ վիտամիններով հարուստ մթերքը պետք է ճիշտ ուտել։

Օրինակ, խանութները հաճախ անմիջապես վաճառում են արդեն տապակած նմուշներ: Նրանք ավելի փխրուն են, ավելի խիտ և համեղ: Սակայն սննդաբան Եվգենի Արզամասցևը City պորտալի հետ զրույցում խորհուրդ է տվել գետնանուշը, նուշը և նմանատիպ այլ դելիկատեսներն ուտել հում վիճակում։«Բոված ընկույզն ավելի վնասակար կլինի։ Չբոված վիտամինները պարունակվում են մեծ քանակությամբ և ջերմային մշակման ժամանակ չեն քայքայվում։ Դուք կարող եք դրանք թրջել, որպեսզի նրանք ավելի լավ ազատեն սնուցիչները և դառնան ավելի փափուկ»,- նշեց փորձագետը։

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Lifeblog.am