Բժիշկները միաբերան ասում են, որ մարդու համար կարևոր է կանոնավոր ջուր խմելը։ Այնուամենայնիվ, մարդիկ հաճախ չեն հասկանում, որ ոչ բոլոր ջուրն է հարմար բարեկեցությունը նորմալացնելու համար: Օրինակ, ինձ հետաքրքրում է, թե հնարավո՞ր է սառը ջրի փոխարեն եռացող ջուր խմել: Այս հարցին aif.ru կայքին տված հարցազրույցում պատասխանել է դիետոլոգ Իրինա Մանսուրովան։
Մասնագետը բացատրել է, որ չի կարելի խմել 60 աստիճան տաք ջուր, քանի որ այն կարող է առաջացնել կերակրափողի ու կոկորդի այրվածքներ, ինչպես նաև մեծացնել կերակրափողի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։ Եթե դուք կանոնավոր կերպով տաք ջուր եք խմում, ձեր բերանում կձևավորվի բորբոքման մշտական աղբյուր: Բացի այդ, տաք սնունդից տուժում է և՛ ստամոքսը, և՛ մարսողական համակարգը։
40 աստիճանից ավելի սառը ջուրը օգտակար է օրգանիզմի համար։ Այն օգնում է նվազեցնել բարձր ջերմությունը, օգնում է վերականգնել ջրի և աղի հավասարակշռությունը, ինչպես նաև նվազեցնում է շնչառական ուղիների լորձաթաղանթների լարվածությունը և օգնում է վերացնել լորձը:
Մասնագետը բացատրել է, որ ավելի լավ է տաք ջուր խմել օրը երեք անգամ՝ առավոտյան այն կօգնի արթնանալ և ուրախանալ, ճաշից որոշ ժամանակ անց այն կլվանա ստամոքսից մնացած սնունդը, իսկ քնելուց մեկ ժամ առաջ կօգնի ձեզ հանգստանալ և բարելավել ձեր հանգստի որակը